Nalepenie ochrannej transparentnej ochrannej fólie na auto je skvelý spôsob, ako ochrániť svoje vozidlo pred externými vplyvmi. 



Čo je PPF?

Ochranná fólia na lak (PPF – paint protection film) je priehľadná, odolná fólia aplikovaná na lak auta, aby ho chránila pred poškodením. PPF sa často vyrába z polyuretánového materiálu odolného voči poškriabaniu a iným druhom poškodenia. Je k dispozícii v rôznych hrúbkach, pričom hrubšie fólie poskytujú väčšiu ochranu a sú drahšie.



Verili by ste, že celosvetový trh s ochrannými filmami má hodnotu viac ako 528 miliónov dolárov?




Či už ste automobilový nadšenec alebo používate svoje auto na prepravu z bodu A do bodu B, viete, že pravidelná starostlivosť o vozidlo zaistí, že vaše auto zostane v dobrom stave. Jedným z aspektov starostlivosti o vozidlo, ktorý sa často prehliada, je ochrana laku.


Čítajte ďalej, ak by ste chceli preskúmať šesť dôvodov, prečo uvažovať o zaobstaraní fólie na ochranu laku pre vaše vozidlo.




1. Ochrana pred poškriabaním a nárazmi

PPF fólia tvorí vrstvu, ktorá chráni farbu vášho vozidla pred drobnými poškriabaním a nárazmi. Či už ide o kamienky odletujúce z cesty alebo náhodné kontakt s inými predmetmi, PPF pomáha udržať povrch vášho auta neporušený.

2. Odolnosť proti UV žiareniu

Slnko môže spôsobiť vyblednutie farby a zhoršenie vzhľadu vášho auta. Ochranná fólia PPF odráža UV žiarenie, čo pomáha udržiavať pôvodnú farbu a lesk karosérie.

3. Jednoduchšia údržba

PPF fólia je navrhnutá tak, aby sa ľahko udržiavala. Voda a nečistoty sa z povrchu odstraňujú s minimálnym úsilím, takže vaše auto zostane stále čisté a atraktívne bez potreby tak častého umývania. Niektoré ochranné fólie majú veľmi dobré hydrofóbne vlastnosti.

4. Zvýšenie hodnoty vozidla

Automobily s dobre zachovanou karosériou si udržujú vyššiu hodnotu. Inštalácia PPF fólie môže pomôcť predchádzať poškodeniam, čo je obzvlášť výhodné, ak máte v pláne predať auto v budúcnosti. Aj po prípadnom odstránení fólie po rokoch je karoséria ako nová.

5. Ochrana pred chemikáliami

PPF fólia poskytuje ochranu proti chemikáliám, ako sú soli a iné agresívne látky, ktoré môžu poškodiť farbu vozidla. Týmto spôsobom udržujete svoje auto v lepšej kondícii.

6. Variabilita

Ochranné fólie sú k dispozícii v rôznych variantoch, vrátane lesklých a matných povrchov. Môžete si vybrať typ, ktorý najlepšie vyhovuje vášmu štýlu a preferenciám. Z lesklého laku viete vďaka matnej PPF fólii prerobiť vzhľadom úplne iné vozidlo, pritom ani nemusíte riešiť zmenu farby.

Inštalácia PPF fólie je investíciou do budúcnosti vášho vozidla, ktorá prináša množstvo výhod a chráni ho pred každodennými hrozbami. Nezabudnite zvážiť túto možnosť, aby ste si zabezpečili dlhodobú estetiku a hodnotu svojho auta!



Ako nalepiť priesvitnú ochrannú fóliu na kapotu svojpomocne sa môžete dočítať v tomto článku.